Inleiding
We weten inmiddels allemaal dat natuurlijke grondstoffen en fossiele energiebronnen niet onuitputtelijk zijn. Waterstof, zeker als dit gemaakt is van fossielvrije energie, is net als groene stroom een schoon alternatief voor aardgas en een ‘range extender’ voor elektrische voertuigen. Maar hoe werkt waterstof en wat zijn de voor- en nadelen? Hoe zit het met de kosten? En hoe doorbreken we de kip-en-het-ei-situatie van het ontbreken van auto’s en tankstations? Wat speelt er in andere gemeenten en wat zijn de kansen voor Woerden?

Deze vragen staan centraal in ons webinar op donderdag 30 april om 14:00 uur waar we ondernemers in de regio Groene Hart/Woerden oproepen om mee te denken en misschien wel mee te doén met een initiatief om te komen tot een waterstoftankstation met waterstofproductie-unit in Woerden. Dit webinar vervangt de oorspronkelijk geplande bijeenkomst in Woerden van 26 maart jl die vanwege de coronacrisis niet kon doorgaan.

 

Programma
Het programma start om 14:00 uur en ziet er uit als volgt:

  • Business case van lokale waterstofproductie door Lennart van der Burg – TNO
  • Waterstofprogramma regio Utrecht: H2U, door Bert Strijker – ECUB
  • Stimuleren van waterstofmobiliteit - ervaringen in Arnhem/Gelderland door Heidi van Woudenberg – KplusV
  • Systeem voor het ontzorgen van ondernemers met waterstofvraagstukken: de kracht van doen! door Wim Peels – Twinning Energy
  • Fiscale mogelijkheden voor bedrijven in relatie tot waterstof: H2Pioniers door Cor bij de Weg – EJP Accountants en Adviseurs

De presentatie van het webinar wordt verzorgd door Yolanda Ledoux, programmamanager Platform Groene Hart Werkt in samenwerking met Henk van Os en Ad Benschop, D!vers Woerden.

 

Aanmelden
Bent u geinteresseerd in het onderwerp, hebt u een vraag of wilt u graag meedenken? Meld u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Werkt de link niet goed? Stuur dan uw naam en de naam van de organisatie waarvoor u werkt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In de onderwerpregel vermeldt u 'Aanmelding webinar waterstof'. 

De link naar het webinar is: https://youtu.be/8LO1iQjP2kU

Direct in de uitzending proberen wij zo veel mogelijk in te gaan op uw vragen.

Kent u iemand die ook geïnteresseerd is in dit onderwerp? Attendeer hem/haar dan op dit webinar.

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top