Van harte aanbevolen: De Groene Pluim

Net als heel Nederland staat ook het Groene Hart voor een grote uitdaging. Er is veel werk te doen als het gaat om circulariteit, energietransitie, klimaat en arbeidsparticipatie. Dat lukt alleen als gemeenten en ondernemers samen optrekken.

Werk maken van duurzaam en sociaal ondernemen
Stichting De Groene Pluim stimuleert ondernemers in heel Nederland om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Niet door hen te controleren, maar door hen te belonen! Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen, doorloopt een bedrijf of organisatie  een door experts uitgevoerde audit, waarbij vier geselecteerde Global Goals (SDG´s) van de Verenigde Naties richtinggevend zijn.  Door de Groene Pluim aan deze bedrijven uit te reiken, ontstaat een voorbeeldfunctie. Dat is nodig, want ondernemers vinden duurzaam ondernemen ‘de normaalste zaak van de wereld’ en zijn zich vaak niet bewust van de brede maatschappelijke visie die zij hebben.

De Groene Pluim in jouw gemeente uitreiken?
Inmiddels zijn door heel Nederland meer dan 30 gemeenten aangehaakt bij De Groene Pluim, waaronder ook Bodegraven-Reeuwijk en Alphen aan den Rijn. Dat kan beter! Weten wat de Groene Pluim kan betekenen voor jouw gemeente? Kijk op https://degroenepluim.nl/gemeenten/ voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@degroenepluim.nl met je gegevens. Dan komt De Groene Pluim graag langs voor een vrijblijvende kennismaking!

Iedere organisatie en elk bedrijf kan meedoen!
In totaal zijn er ruim 80 Groene Pluimen uitgereikt. Van internationale ondernemingen tot prachtige familiebedrijven die toekomstbestendigheid in de genen hebben. En van maakbedrijven tot zorginstellingen of onderwijsorganisaties: iedere organisatie met een groen hart kan mee doen.

Geloof je ook in een betere wereld en dat we daar samen verantwoordelijk voor zijn? Is jouw organisatie of bedrijf goed bezig op het gebied van duurzaam en sociaal ondernemen? Doe dan mee en sluit je net als andere ‘believers’ aan bij de Groene Pluim. Samen vormen de aangesloten bedrijven en organisaties een actief, op ervaring gebaseerd netwerk op het gebied van duurzaam en sociaal ondernemen. Je wordt uitgenodigd voor bijeenkomsten en geïnformeerd over duurzame ontwikkelingen binnen het netwerk. En wie weet ben je straks zelf een van de Groene Pluimhouders! Ook als jouw gemeente nog niet is aangehaakt, nodigen we je van harte uit om mee te doen. Dat kan via https://degroenepluim.nl/werk-mee-invullen/

Kortom: warm aanbevolen voor iedere gemeente, organisatie, instelling of bedrijf met een groen hart!