Als iemand aan zijn knie is geopereerd is het noodzakelijk om snel na de operatie in beweging te komen. Hoe verleid je patiënten om te gaan mobiliseren/bewegen? Alrijne Zorggroep zocht naar een antwoord op deze vraag. Dertig studenten ICT en Smart Technology gingen in november 2017 deze ICT Challenge aan om een creatieve oplossing te bedenken.

Welke oplossing bedachten studenten?

De studenten ontwikkelden een app om met mensen in contact te komen die al revalideren of die klaar zijn met revalideren. Dit stimuleert hen om na een operatie te gaan bewegen. Ze praten bijvoorbeeld met elkaar in een groepsapp en helpen elkaar op deze manier met hun revalidatieproces. Het is een soort buddy systeem.

ICT Challenge

De ICT Challenge is een evenement waarbij studenten in gemengde teams aan de slag gaan met het bedenken van ICT oplossingen voor vraagstukken die het bedrijfsleven aanlevert. Studenten kunnen kennis maken met bedrijven/organisaties uit de regio en met studenten van een mogelijke vervolgopleiding. Voor het onderwijs betekent de ICT Challenge een mogelijkheid om te werken aan onderwijsinnovatie in de vorm van co-creatie projecten. Bedrijven kunnen op hun beurt op een inspirerende en laagdrempelige manier kennis maken met de medewerkers van morgen.

Bekijk het filmpje van de ICT Challenge.

Heeft u ook een ICT challenge voor studenten ICT en Smart Technology? Neem contact op met Ria van Oosterhout-Bos.

Bekijk ook de case 'Snel grondwaterpeil meten in Gouda' waarbij mbo-studenten van de opleiding Smart Technologie een slimme grondwatermeter ontwikkelen om het waterpeil in Gouda te meten.

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top