Mbo-studenten van de opleiding Smart Technologie ontwikkelen zelf een slimme grondwatermeter om het waterpeil in Gouda te meten. Dat doen ze in opdracht van Centric en gemeente Gouda. Slim betekent dat ze verschillende technieken combineren met ICT. Het doel van de grondwatermeter is om op termijn preventief te kunnen optreden tegen overstromingen. Inwoners van Gouda krijgen dan in de toekomst een grondwatermeter in de tuin die hen alarmeert als het grondwaterpeil snel stijgt.

De opdracht om het waterpeil in Gouda te meten heet ‘sterke stad op slappe bodem’.

Proef bij een aantal huishoudens

Met de grondwatermeter verzamelen de studenten informatie over de grondwaterstand en het dalen van de bodem. Gouda ligt namelijk op een zachte veengrond. Door deze slappe bodem stijgt het waterpeil snel. Dan is het gevaar reëel dat woningen onderlopen. De volgende stap in de opdracht is om de slimme grondwatermeter geschikt te maken voor een proef bij een aantal huishoudens in Gouda.

Mbo-studenten en bedrijven werken samen

Heeft u een praktijkgerichte opdracht voor mbo-studenten van de opleiding Smart Technology? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., programmacoördinator.

Lees meer over het project 'Ontwikkelen van slimme technologie onderwijs’.

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top