In Hazerswoude-Dorp komt een nieuwe hotspot voor innovatieve bedrijven in de groene sector: de Green Tech Valley. Het nieuwe bedrijventerrein grenst aan het International Trade Center (ITC) in Hazerswoude-Dorp.

Grondeigenaar Hoogeveen Plants heeft samen met Van der Sijs Makelaardij het plan ontwikkeld. "Ik ben heel trots dat het gelukt is. Dit gaat een heel mooi terrein worden," zegt Siem Hoogeveen. "We zijn er drie jaar mee bezig geweest, dus ik ben blij dat het nu zover is."

Zeven hectaren

Dat vindt ook makelaar René van der Sijs. "Green Tech Valley is zeven ha. groot en biedt plaats aan vernieuwende groene bedrijven. Dat kan sierteelt zijn, maar ook aan de sector verwante bedrijven." Inmiddels zijn er twee kavels verkocht. Lucien van der Heide laat weten dat hij zich vestigt met twee ondernemingen, waaronder een zonnepanelengroothandel. "Ik ben al gevestigd op het ITC, dit wordt een uitbreiding. Mijn perceel ligt direct aan de Hoogeveenseweg." Ook Van der Waay heeft een kavel gekocht, het bedrijf bouwt machines voor reiniging, reparatie en onderhoud van kassen.

Onderdeel van het ITC

Wethouder Kees van Velzen prijst de inspanningen voor Green Tech Valley. "Dit wordt een belangrijk onderdeel van het ITC. Vanaf 2021 komt hier de hoofdentree. Er komt dan directe aansluiting op de Hoogeveenseweg, richting de Verlengde Bentwoudlaan."

Groene uitstraling

De nieuwe weg krijgt de naam Finlandlaan, onthult René van der Sijs. "Die naam is inmiddels vastgelegd. We willen een fraaie groene uitstraling op het terrein, met Boskoopse allure: planten, bomen en groenstroken. Er zijn geen vaste kavels, dus kopers hebben veel vrijheid voor eigen invulling. We verwachten hier bedrijven die vooruit willen en ruimte nodig hebben."

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top