In 2050 is de economie in Nederland helemaal circulair want dan moet van alle niet meer gebruikte materialen iets nieuws worden gemaakt. Dat wil het kabinet.

Nederland moet ook stoppen met het gebruik van plastic wegwerpartikelen voor eenmalig gebruik zoals plastic bordjes, glazen, rietjes, roer- en wattenstaafjes. Het kabinet volgt hiermee de Europese Commissie, die onlangs bekendmaakte het gebruik van kunststof in de toekomst te beperken. Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat komt volgend jaar met een Plastic Pact.

Recyclen van beton

Ook wordt er op korte termijn een Beton-akkoord gesloten, waarin aannemers en betonproducenten afspreken dat gesloopt beton weer in de cementmolen terugkomt. Dat vermindert de uitstoot van CO2.

Circulair kabinet

Het kabinet gaat het goede voorbeeld geven voor een circulaire economie en wil dat de Rijksoverheid al twintig jaar eerder, in 2030, geen afval meer produceert. Defensie kijkt bijvoorbeeld of het duurzaam gemaakte bedrijfskleding kan kopen en ambtenaren krijgen binnen een aantal jaren duurzaam kantoormeubilair.

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top