Toyota Europe investeert in een uniek schip dat vaart op waterstof. Het schip heet de Energy Observer en is bezig is aan een 6-jarige reis rond de wereld. De Energy Observer vaart zelfstandig en is een emissievrij schip.

Het schip maakt zijn reis om duurzame technologieën van nu en de toekomst te promoten en te laten zien wat er mogelijk is om de scheepvaart te verduurzamen.

Wat is uniek aan het schip?

De Energy Observer wordt aangedreven door zonne- en windenergie en een uniek systeem dat waterstof uit zeewater produceert. Daarnaast heeft het schip faciliteiten voor tijdelijke energieopslag.

Elektrisch en autonoom varen

De Energy Observer startte zijn reis in 2017 vanuit de haven van Saint-Malo (Frankrijk). Het schip vaart inmiddels in de Middellandse Zee en is onderweg naar Noord-Europa. Het is de bedoeling om daar in 2019 aan te komen. Het innovatieve schip moet in 2020 in Tokyo aankomen, op tijd voor de Olympische Spelen.

Toyota

Toyota zet zelf fors in op waterstof. Het bedrijf heeft met de Toyota Mirai al een waterstofauto op de markt gebracht, maar er staan meer exemplaren op de rol. Daarnaast werkt Toyota aan bussen, vrachtwagens en heftrucks op waterstof.

Lees over het project Waterstof van Groene Hart Werkt!

Lees ook: 'Steeds meer elektrische trucks' en 'Zuid-Holland kiest voor waterstof'

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top