De toekomst ziet er veelbelovend uit. Ondernemers uit het Groene Hart pitchten gisteren tijdens de Platformbijeenkomst hun innovatieve idee. Of zij verhaalden over hun duurzame business waarin zij zich onderscheiden van de traditionele ondernemer. Duurzaamheid is ‘hot’, maar zeker ook nodig om een toekomst voor de volgende generatie veilig te stellen. Met elkaar moeten we hiervoor de verbinding zoeken. Het Platform Groene Hart Werkt! faciliteert deze verbinding en kennisdeling.

Woensdag 15 mei vond alweer de vijfde platformbijeenkomst plaats in Fort Wierickerschans in Bodegraven. Maar liefst 80 deelnemers uit het Groene Hart waren aanwezig en lieten zich inspireren door acht enthousiaste pitches over verschillende onderwerpen zoals waterstof, gelijkspanning, duurzaam tuinieren, hergebruik van oude deuren, een circulair product om bodemdaling tegen te gaan en duurzaam printen. Na opening door voorzitter George Becht, wethouder Gemeente Woerden,  deelde wethouder Robèrt Smits van  Bodegraven-Reeuwijk de initiatieven van de gemeente op het gebied van duurzaamheid. Het enthousiasme van alle sprekers was duidelijk zichtbaar. Het voorbeeld dat het voltanken (50 lt) van je auto met printerinkt € 250.000,= kost, leverde veel verbaasde reacties op. Door minder inkt te gebruiken bij het printen gaan ook in dit voorbeeld economie en duurzaamheid hand in hand. Hiernaast ook aandacht voor de Waterstofchallenge die van 16-17 mei gehouden wordt in Waddinxveen.

De volgende platformbijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 november vanaf 15:00 uur. 

 

Heeft u de presentaties gemist of wilt u ze nogmaals bekijken. Hieronder vindt u de presentaties van iedere spreker:

1. Gelijkspanning een hype? Of een dingetje? door Henry Lootens van Stichting Gelijkspanning Nederland 

2. De waterstofchallenge op 16 mei in Waddinxveen door Bastiaan du Pré van Infram

en bijbehorende video

3. Waterstofvulpunten door Wim Peels van Twinning Energy

en bijbehorende video

4. H2Onderwijs- & Demonstratiebus door Martin Seiffers van Accenda

5. ‘Project NextLife’, circulair renoveren met sociaal maatschappelijke meerwaarde door Nicole Heij van Verweij Houttechniek (alleen film)

6. Circulair bouwen met glas in gebieden met een dalende bodem door Andre Kooloos van Rotim Lightweight Solutions

7. Printen met minder inkt door Maarten van Montfoort van Ecofont

8. Duurzaam tuineren in het Groene Hart door Sjaak Willemstein van Willemstein Hoveniers

 

Bekijk hier de aftermovie van de bijeenkomst:

 

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top