Ging je mee op Innovatiereis door het Groene Hart op 9 oktober? Dan weet je precies welke bedrijven deze materialen (her)gebruiken. Komen er grote vraagtekens in je op dan heb je zeker een inspirerende dag op het gebied van circulariteit gemist. 

Op woensdag 9 oktober brachten wij met zo'n 15 ondernemers en bestuurders van bedrijven en gemeenten in het Groene Hart een bezoek aan een aantal innovatieve bedrijven in de regio. Groenendrijk Bedrijfskleding in Woerden trapte af. Onder de bezielende leiding van Marien Groenendijk draait het bedrijf niet alleen op de duurzame productie van bedrijfskleding voor o.a. NS en de douaneambtenaren, maar levert zij ook in de bedrijfsvoering haar circulaire steentje bij. 

Vol van indrukken hoe duurzaam het maken van kleding kan zijn, vervolgden wij onze reis naar Zevenhuizen, waar Dekker Zevenhuizen ons liet beleven hoe het bewerken van hoogwaardige materialen tot maatwerkbladen voor het hele interieur in zijn werk gaat. 'Goed aangedrukt tot in het nekje' was de gevleugelde uitspraak van de enthousiaste directeur Leo van der Velde.

Na de lunch kregen wij een inkijkje bij Europa's enige afvalinzamelaar voor matrassen, Retourmatras in Alphen a/d Rijn. De 1,5 mln matrassen die er per jaar in Nederland worden afgedankt, vinden hun weg naar de vestigingen van Retourmatras in Lelystad en Alphen. De trotse directeur Nanne Fioole vertelde niet alleen dat er momenteel nog twee locaties in aanbouw zijn, maar dat hij tevens recent met Ikea een mooie deal in deze niche markt heeft gesloten over het recyclen van ingeleverde matrassen. 

Vol van indrukken toerden wij terug naar Woerden, waar wij bij MeetINoffice (congressen-vergaderen-werken) in de evenementenlocatie KAS een heerlijke verantwoorde 'groene' snack kregen voorzien van een drankje. Eigenaar Jonathan Ruijter legde uit op welke manier dit bedrijf met duurzaamheid bezig is. 

De deelnemende bedrijven gaven de meegereisde ondernemers een onvergetelijk kijkje in hun keuken en deelden hun ervaringen in het opzetten en uitbouwen van een circulair product. Kortom, een leerzame dag die niet alleen tips en trics van de ondernemers opleverde, maar zeker ook aanzette tot nieuwe connecties tijdens de verschillende netwerkpauzes. Hartelijk dank aan Groenendijk, Dekker, Retourmatras en MeetINoffice voor hun ontvangst en inspirerende verhaal. Verder bedanken wij organisatiebureau Meetin voor het organiseren van deze studiereis. 

Ga je een volgende editie ook mee? Houd de website in de gaten voor datum en regio. 

Heb je tips voor een specifiek thema tijdens onze volgende reis? Stuur ons dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top