Wat koffiedik, schimmels en teeltpotten met elkaar te maken hadden, werd onze gasten gisteren duidelijk na het luisteren naar de verschillende pitches. De zesde platformbijeenkomst was er een waar een zevental sprekers hun passie voor circulariteit deelden. Niet alleen werden verschillende innovatieve producten besproken. Ook de circulariteit in het onderwijs speelde een rol. De pitchers zoeken partners en verbindingen. We roeien met de riemen die we hebben, was de knipoog naar onze locatie. Maar met elkaar moeten we circulariteit omarmen en verder brengen. Het Platform Groene Hart Werkt! faciliteert deze verbinding en kennisdeling.

Woensdag 27 november vond de zesde platformbijeenkomst plaats op de Willem Alexander Baan in Zevenhuizen. Met ruim uitzicht op het Groene Hart luisterde een groot aantal gasten naar zeven inspirerende verhalen van innovatieve ondernemers/onderzoekers. Met uitzicht over het weidse landschap van de Zuidplaspolder werden de gasten niet alleen getrakteerd op enthousiaste pitches, maar kregen zij tijdens het intermezzo een heerlijke krekancini 'om op te vreten'. Dit krokante balletje, gemaakt van krekels, was een ware delicatesse.

De pitches behandelen uiteenlopende onderwerpen zoals

Het gebruiken van mycelium als bouwmateriaal,

Het ontstaan van papier waarin bermgras als grondstof is verwerkt,

Onderzoek om inzichtelijk te krijgen welke knelpunten er bestaan bij het realiseren van circulaire ambities,

Het kweken van oesterzwammen op koffiedik,

Doorontwikkeling van de kaasacademie in Woerden,

Waterstof als schakel in de energietransitie,

Ontwikkeling van een plantenpot van natuurlijke vezels.

 

Heeft u de pitches gemist of wilt u de sheets nogmaals bekijken. Klik op het onderwerp van uw keuze en u kunt deze inzien.

De aftermovie van de bijeenkomst is ook het kijken waard:

 

De volgende platformbijeenkomst vindt plaats op woensdag 20 mei vanaf 15:00 uur. 

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top