CIRCO Track Circulaire Kaassector online  en kosteloos – inschrijven nog mogelijk!

Vanwege maatregelen in verband met het coronavirus was het helaas niet mogelijk de CIRCO Track Circulaire Kaassector te organiseren in zijn oorspronkelijke vorm met drie live worskhopdagen. Wij zijn blij te kunnen melden dat deze track nu voor u kosteloos digitaal wordt aangeboden. Ben je werkzaam in een bedrijf in de keten van de kaassector? Dan is het nog steeds mogelijk om aan te melden!

Donderdag 23 april is een introductie/kennismakingssessie gehouden via Zoom. De online track heeft een plenair deel (presentaties en discussies) en een aantal break-out workshopsessies. In plaats van drie hele dagen live wordt de track nu opgedeeld in zes halve dagen.

Naast het online programma, is het de bedoeling dat er ook een moment van off-line ontmoeting komt. Hoe dit precies gaat worden vorm gegeven, wordt later bekend gemaakt.

De voorlopige data van de track zijn:

  • 23 april introductie / kennismaking
  • 26 mei (13-16 uur) > analyse van de waardeketen
  • 28 mei (9-12 uur) > ontdekken circulaire kansen
  • 16 juni (13-16 uur) > circulaire ontwerpstrategieën
  • 18 juni (9-12 uur) > circulaire business modellen
  • 29 juni (13-16 uur) > impact analyse en roadmap
  • 2 juli (9-12 uur) > pitches

Aan het eind van de CIRCO track hebben de deelnemers een circulair business model ontwikkeld voor het bedrijf, dat samen met de ketenpartners geïmplementeerd kan gaan worden.

Lees via de link hieronder wat het gehele programma inhoudt. Schrijf je in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en neem deel aan de introductiebijeenkomst op 23 april.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

De kaassector staat voor uitdagingen als het gaat over circulaire economie. Niet alleen op het gebied van verpakkingsmateriaal maar ook in het gebruik van kunststof voor kaaskorsten. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen en nieuwe business modellen. CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan in samenwerking met Platform Groene Hart Werkt!, Provincie Zuid-Holland en de Kaasacademie. De intake middag vindt plaats op woensdag 5 februari 2020. De workshopdata zijn wo 25 maart, wo 8 april en do 23 april 2020.

Bent u werkzaam in de kaassector of geinteresseerd in het onderwerp, lees dan hier meer informatie en meld u aan!

 

Foto bron: FrieslandCampina plesstic.eu

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top