De Regionale Energie Transitie is vooral nodig om te kunnen voldoen aan het Klimaatakkoord (Nederlandse uitwerking van de internationale klimaatafspraken van Parijs [2015]). Onze toekomst ligt daarbij voor een groot deel in handen van de jeugd en techniek speelt daarin een cruciale rol. Hoe is het mogelijk jongeren van nu enthousiast te maken voor techniek? Door hen zelf te laten ontdekken welke technische oplossingen er mogelijk zijn bij de energietransitie.

 

Ontwikkeling escaperoom
Het TechniekHuis Nieuwkoop - een samenwerkingsverband tussen lokale overheid, werkgevers en scholen- spant zich al jaren in om jongeren te enthousiasmeren voor techniekonderwijs. Momenteel is zij bezig met de realisatie van een escaperoom rondom het thema ‘Energietransitie’. Een ruimte van zo’n 230 m2 wordt gereed gemaakt voor een escaperoom met zo’n 20 leerstations. Via opdrachten maken leerlingen van het basisonderwijs (groep7 en 8) en middelbaar onderwijs kennis met techniek en technologische oplossingen. Allemaal gericht op de energietransitie. Het is de bedoeling dat zij zelfstandig de verschillende leerstations kunnen doorlopen en zo het spel van de escaperoom kunnen spelen.

Zelfstandig uit te voeren opdrachten gezocht
Zo’n vier stations zijn momenteel al ingericht. Voor de overige 16 zijn wij nog op zoek naar opdrachten. Heeft u vanuit uw beroep, uw bedrijf of persoonlijke interesse een idee hoe zo’n leerstation (kamer) in de escaperoom kan worden ingericht? Dan zijn wij op zoek naar u en komen wij graag in contact. Wij bespreken dan met u de mogelijkheden die ons technisch team kan uitvoeren. Het is hierbij vooral van belang dat de jeugd de opdrachten zelfstandig kan uitvoeren, maar dat er daarnaast voldoende technische uitdaging in de opdrachten wordt verwerkt.

Meer informatie
De presentatie over de ontwikkeling van de escaperoom kunt u hier bekijken.
Meer informatie over het TechniekHuis vindt u hier.
Via deze link kunt u foto’s van de escaperoom in wording bekijken.
Wij zijn benieuwd naar uw idee. U kunt dit kenbaar maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06-27 28 77 14.

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top