De 24 uur Waterstof Challenge is normaal gesproken een tijdrit met waterstofauto’s door heel Europa, met zo’n 25 teams die strijden om de winst. Vanwege maatregelen in verband met het coronavirus, was dat dit jaar niet mogelijk. Met de Social Hydrogen Challenge werden op 15 en 16 mei, in samenwerking met Stichting Present, verschillende hulpvragen door het land uitgevoerd. Bijvoorbeeld een tekening gemaakt door kleinkinderen afleveren bij oma, of bedrijven helpen die iets leuks willen doen voor medewerkers of relaties. De Social Hydrogen Challenge bezocht ook Alphen aan den Rijn. De gemeente ondersteunde dit initiatief met een financiële bijdrage.

Wethouder Duurzaamheid Leo Maat ontving Wim Peels, initiatiefnemer van de challenge, bij het gemeentehuis. Wethouder Leo Maat: “We ondersteunen dit initiatief graag. Het is in feite dubbel duurzaam. Het is gericht op duurzaam vervoer, maar ook op sociale duurzaamheid. Meer omzien naar elkaar is immers het doel van dit initiatief”. Met deze challenge wordt aandacht gevraagd voor duurzaam autorijden zonder CO2-uitstoot. De gemeente stimuleert elektrisch rijden. Ook verkent ze samen met het Platform Groene Hart Werkt! de mogelijkheden voor een waterstoftankstation.

De zesde editie van de 24 uur Waterstof Challenge zal op een later moment alsnog in zijn 'normale' vorm worden verreden. Kijk hier voor meer informatie.

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top