40 grote, Alphense bedrijven pleiten voor duurzaamheid in corona-herstelplannen

Hierdoor zijn zij, maar ook overheden, geneigd te focussen op economisch herstel en de aandacht voor klimaat te temperen. Hoewel dat te begrijpen is, zeker als het water je aan de lippen staat, roept de Dutch Sustainable Growth Coalition het bedrijfsleven en de overheid op om juist nú te investeren in duurzaamheid. De Dutch Sustainable Growth Coalition is een samenwerking van ceo’s van acht Nederlandse internationaal opererende bedrijven, waaronder Philips, Shell en DSM. Zij streven naar duurzame groei door economische winst te combineren met ontwikkelingen op maatschappelijk gebied.
Ondernemingsvereniging VOA deelt deze ambitie en besloot daarom in juli om deze landelijke oproep van de DSGC een Alphens karakter te geven. De VOA XL commissie, verantwoordelijk voor de grotere ondernemingen in onze gemeente, heeft al haar leden persoonlijk benaderd om de verklaring van de Dutch Sustainable Growth Coalition te ondertekenen. En met succes: 40 VOA XL-leden hebben de verklaring ondertekend!

De 40 deelnemers in alfabetische volgorde: Aksent op Schoon, Alphaplan, Alrijne Zorggroep, Ashram College, Avantage, Avery Dennison Materials Nederland BV, Bakkerij Visser B.V., BDO Alphen aan den Rijn, Clean Lease Randstad, Electrolux Home Products (Nederland) B.V., Elysee Dental Solutions b.v., Flynth adviseurs en accountants BV, Gemeente Alphen aan den Rijn, Goedhart B.V., Grant Thornton Accountants en Adviseurs BV, Jumbo Ten Brink Food, Jungheinrich Nederland, Junis Kinderopvang, Kroes en Partners, La Gro Geelkerken Advocaten, Lansigt accountants en belastingadviseurs B.V., Latexfalt BV, Lek Habo, Lieftink Geveltechniek B.V., mboRijnland, Okee Bedrijfsdiensten b.v., Onderwijsorganisatie Morgenwijzer, Ponsioen Installatie Techniek B.V., Proponent, Rabobank Groene Hart Noord, Scala College, SCOPE Scholengroep, Tuijn optiek en juweliers, Van der Valk Alphen aan den Rijn, Van der Werff Groep b.v., Van Leeuwen Truckservice B.V., Vermeulen Groep, VMD KOSTER verzekeringsgroep, Woonforte en Zeeman textielSupers B.V.

Met het ondertekenen van de verklaring roepen de deelnemers de overheid op om duurzaamheid als hoeksteen te nemen bij de COVID-19 herstelplannen. De deelnemers gaan verder samen met de VOA het thema verder inhoudelijk uitwerken.

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top