Bent u een ondernemer, beleidsmaker, jurist, handhaver of adviseur met circulaire ambities en ervaart u moeilijkheden om deze in de praktijk te realiseren? Schrijf u dan in voor het ACCEZ ontwerptraject Circulaire Samenwerkingen en bedenk samen met wetenschappers en ontwerpers oplossingen om uw circulaire ambities te verwezenlijken.
 
Waar gaat het precies over?
Onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s om de circulaire transitie te versnellen draaien vaak om technologische innovaties, vernieuwende productieprocessen en duurzame economische modellen. Op deze vlakken wordt enorm veel vooruitgang geboekt. Tegelijkertijd zien we dat de manier waarop toezicht en handhaving, beleidsprocessen en samenwerkingen zijn ingericht vaak nog een belemmering vormen. Om de circulaire transitie te versnellen moeten ook op deze vlakken innovaties gedaan worden. In het ACCEZ ontwerptraject Circulaire Samenwerkingen willen wij hier samen met u verandering in brengen.
 
Wat gaan wij doen?
Het ontwerptraject bestaat uit drie delen waarin wij:
1. Knelpunten en kansen in de samenwerking tussen ondernemers, overheden en handhavers in kaart zullen brengen.
2. Een toolkit zullen ontwerpen die hier oplossingen voor biedt.
3. Een verbindend verhaal zullen creëren om een breder publiek aan te spreken.
 
Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar ervaringsdeskundigen en experts in de provincie Zuid-Holland die circulaire ambities hebben en graag een bijdrage leveren aan dit ontwerptraject als co-designer of klankbordlid.
Als co-designer zult u samen met ons actief meewerken in het ontwerptraject. Dit houdt in dat u gedurende een looptijd van 6 maanden deel zult nemen aan:
1. Een interview van 1,5 uur.
2. Twee co-creatiesessies, elk van 2 à 3 uur.
3. Toetsing van (onderdelen van) de toolkit - tijdsinverstering nader te bepalen.
 
Als klankbordlid zult u tijdens het traject tweemaal (digitaal) bijeenkomen om de opbrengsten van het ontwerptraject te bespreken. Beide momenten vragen om een tijdsinvestering van hooguit 2 uur.
 
Wat levert het op?
Door mee te doen zult u niet alleen bijdragen aan de circulaire transitie, u zult ook uw netwerk van gelijkgestemden vergroten en antwoorden vinden om uw eigen circulaire ambities te verwezenlijken.
 
Wie zijn wij?
Het ontwerptraject wordt onder de vlag van het kennisprogramma ACCEZ van provincie Zuid-Holland uitgevoerd en valt binnen het project Groene Hart Circulair. ACCEZ staat voor accelerating circular economy Zuid-Holland en begeleidt en ondersteunt triple-helix onderzoeksprojecten die bijdragen aan de versnelling van de circulaire transitie in de provincie. Dit ontwerptraject is een samenwerking tussen de Erasmus Governance Design Studio en Drift van de Erasmus Universiteit Rotterdam en adviesbureau Ideate.
Meer informatie over ACCEZ vindt u hier.
 
Meedoen of vragen?
Stuur een mail naar dr. William Voorberg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top