Van 1 t/m 6 februari vindt landelijk de Week van de Circulaire Economie plaats. Tal van initiatieven op het gebied van circulariteit vanuit allerlei branches worden deze week aangeboden. Vanuit ons platform trakteren wij u op een drietal interessante podcasts. 

 

Op dinsdag 2 februari luistert u vanaf 12:00 uur naar een boeiend gesprek tussen Paul de Vos van Aannemersbedrijf Damsteegt en Jules Nieuwenbroek van de gemeente Alphen a/d Rijn. Zij praten u bij over een duurzame, 3D geprinte fietsbrug die in de gemeente Alphen a/d Rijn is geplaatst. Paul vertelt hoe een brug 3D geprint wordt en Jules geeft aan waarom de gemeente Alphen hiervoor kiest.

 

 

 

 

Op woensdag 3 februari om 12:00 uur hoort u Suzanne van Os van de Bunnik Groep en Arend van Woerden van de gemeente Woerden in gesprek gaan over circulair ophoogmateriaal dat gebruikt wordt om bodemdaling tegen te gaan. Suzanne belicht de mogelijkheden en Arend schetst waarom de gemeente Woerden i.s.m. de gemeente Alphen meewerkt aan een pilot met dit materiaal.

 

 

Op donderdag 4 februari vanaf 12:00 uur ontmoeten Julie Munneke van Baby Exchangerie, Roël IJsselstein van Square Eight en Nanne Fioole van RetourMatras elkaar. Zij wisselen van gedachten over 'reduce, reuse & recycle' en vertellen u hoe hun verdienmodellen in elkaar zitten. Bij Julie kan je je babyuitzet leasen, Roël verkoopt vintage tweedehands kleding en Nanne zorgt voor de recycling van matrassen en heeft recent een overeenkomst met Ikea gesloten.

 

 

Op de bewuste dag en tijd vindt u hier de betreffende podcasts.

Na de eerste uitzending zijn alle podcasts hier terug te luisteren. Ook kunt u natuurlijk op het YouTube kanaal van Groene Hart Werkt terecht en zijn de podcasts via Spotify te beluisteren:

Wilt u in contact komen met één van de sprekers? Laat u ons dit weten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij brengen u met elkaar in contact. 

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top