In de week van circulaire economie (1 t/m 6 februari 2021) besteden veel organisaties aandacht voor circulariteit in de breedste zin van het woord.

De Regio Midden-Holland is een netwerk van samenwerkende gemeenten (Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas). Ook deze gemeenten zetten zich in voor circulariteit en in dit kader hebben zij gezamenlijk een evenement 'Duurzaam én gezond koken' georganiseerd. Kijkt u online mee hoe chef-koks Maarten Vellekoop en Freek van der Vlist van Restaurant De Kleischuur in Gouda een driegangen maaltijd bereiden die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook gezond is en waarin verschillende restjes zijn verwerkt. Via de live chat kunt u  uw vraag stellen die de chefs beantwoorden. Dit kan tot een kwartier na afloop van de uitzending live. Daarna kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. alsnog een vraag stellen.

Op maandag 1 februari om 16:00 uur ziet u hier hoe Maarten een romige bloemkoolsoep als voorgerecht maakt:

 

Op woensdag 3 februari om 16:00 uur maakt Freek een verrukkelijk hoofdgerecht: tarte tatin van boerenkoolstammetjes en radijsloofpesto. U bekijkt het hier:

 

Op vrijdag 5 februari om 16:00 uur is hier te zien hoe Freek een heerlijke hangop met wei caramelsaus en gekonfijte biet op tafel zet:

 

Ondertussen vertellen zij het een en ander over de lokale producten die zij gebruiken.

De gerechten zijn niet moeilijk te maken. Kijkt u mee hoe ook ú zo'n gezonde maaltijd bereidt en veel restjes verwerkt in deze gerechten?

De recepten vindt u hieronder én op de website van Restaurant De Kleischuur

Recept voorgerecht, klik hier.

Recept hoofdgerecht, klik hier.

Recept nagerecht, klik hier.

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top