New Horizon is op zoek naar strategische locaties voor het opzetten van zogenoemde ‘Urban mines’.
Met behulp van de Smart Liberator technologie wordt op deze locaties beton uit de regio teruggebracht naar de oorspronkelijke bestandsdelen zand, cement en grind. Dat wordt vervolgens weer verwerkt tot nieuw (circulair) beton en dat leidt tot hoge CO₂-reductie.


Onderstaand staan per categorie de criteria waaraan de locatie moet voldoen (must haves) of een pré nice to haves) zijn.


Locatie
Ruimte (must have)
De locatie moet minimaal 30.000 m2 groot zijn om een volledig Urban Mine te kunnen exploiteren, met als onderdeel daarvan een zelfstandige betoncentrale.

Vergunningsregelingen (must have)
De locatie moet geschikt zijn om in milieuklasse 5A te opereren. Net als op de locatie Zaandam zullen alle voorzieningen gericht zijn op het voorkomen van overlast naar buiten de inrichting (waaronder: stofbestrijding, geluidschermen etc.).

Infrastructuur (must have)
De locatie is goed bereikbaar en geschikt voor zwaar vrachtverkeer. Het is een pré als de locatie een eigen kade heeft, waardoor ook aan- en afvoer via water mogelijk is. Op deze manier kan de Urban Mine ook impact realiseren in gebieden die wat verder gelegen zijn.

 

Livegang
Snelheid (must have)
In 2022 moet de Urban Mine volledig operationeel zijn.

 

Meer informatie
Meer informatie krijgt u via Michel Baars van New Horizon (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

 

Foto: New Horizon

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top