INSCHRIJVING NIEUWE ACTIETEAMS GEOPEND

Werk mee aan leidraden Toekomstig hergebruik, Meten van circulariteit en Paspoorten voor de bouw

Onder grote belangstelling werden op 1 juli tijdens het online jaarevent de nieuwe leidraden Circulair inkopen en Circulair ontwerpen overhandigd aan Vincent Gruis, voorzitter Transitieteam Circulaire Bouweconomie. Daarnaast werden concrete projecten getoond uit de Platform CB’23 implementatietrajecten die afgelopen jaar de leidraden Meten van circulariteit en Paspoorten voor de bouw met behulp van een coach hebben toegepast. Twee specialistische actieteams zullen hier vanaf september mee verder gaan om een versie 3.0 van deze leidraden op te stellen. Het derde actieteam dat nieuw opgericht wordt, zal zich buigen over Toekomstig hergebruik om inzicht te krijgen in prestatie-eisen voor volgende cycli. Lees meer en schrijf je vóór 1 augustus in! 

Download hier de nieuwe leidraden.

Via deze link kan je de uitzending van het online event terugkijken.

  • Vanaf de start kijk je de talkshow terug met diverse sprekers, onderwerpen en filmpjes;
  • Vanaf 47 minuten het webinar Circulair inkopen; 
  • Vanaf 109 minuten het webinar Circulair ontwerpen.

  

Nieuwe actieteams vanaf september 

Edwin van der Wel, voorzitter van de Regieraad van Platform CB'23 kondigde tijdens het jaarevent drie nieuwe actieteams aan die vanaf september van start zullen gaan:  

Toekomstig hergebruik

Prestatie-eisen voor volgende cycli - actieteamvoorzitter Agnes Schuurmans
Centraal staat hoe regelgeving moet worden aangepast om hoogwaardig hergebruik mogelijk te maken. Welke belemmeringen zijn er in bestaande wetgeving en technische regelgeving in brede zin, inclusief BRL’s en certificering? Dit is een nieuw actieteam dat een eerste leidraad zal opstellen. 

Meten van circulariteit

Een vergelijkbare basis - actieteamvoorzitter Mantijn van leeuwen
Dit actieteam heeft een kernmethode meten van circulariteit ontwikkeld. In 2020/2021 zijn twee van de drie doelen van circulair bouwen geoperationaliseerd en in de praktijk toegepast. Komend jaar werkt dit actieteam uit hoe het derde doel, waardebehoud, gedefinieerd en beoordeeld moet worden. Ook komen vragen aan de orde die bij het gebruik van de methode in de praktijk spelen.

Paspoorten voor de bouw

Voor een eenduidige systematiek - actieteamvoorzitter Wouter van Twillert
Dit actieteam heeft een basis gelegd voor een materialenpaspoort. In 2020/2021 zijn praktijkervaringen opgedaan. Komend jaar verdiept het actieteam de systematiek, werkt het de datastrategie en datagovernance verder uit en maakt het de inhoud toegankelijker in een interactieve leidraad.

Klik hier door voor meer informatie over de werkwijze van de actieteams en om in te schrijven. Heb je daarna nog vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Waarom deelnemen aan een actieteam? 

Chantal Schrijver, Wouter Roemaat en Sara Rademaker waren afgelopen jaar werkgroeptrekker. Zij vertellen in deze video hoe het was om in een actieteam te werken aan leidraden en hoe trots ze zijn op het resultaat en het proces. Werk in 2021-2022 zelf ook mee aan afspraken omtrent circulair bouwen en meld je aan voor een actieteam! 
 

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top