Van de stoelen tot het blaadje rucola, alles is duurzaam in de nieuwe circulaire horeca- en ontmoetingsgelegenheid The Green House bij Utrecht Centraal Station. In The Green House zitten een restaurant en vergaderruimten. En er is een kas op het dak.

Bij de bouw is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte materialen. De gevel is helemaal van glas en komt van de voormalige Knoopkazerne. De klinkers op de begane grond komen van een oude kademuur uit Tiel, de stoelen zijn gemaakt van plastic dat uit de zee is gevist. Van de vloeren tot de plafonds en van het meubilair tot de menukaart: bij alles is nagedacht over hoe het zo groen en duurzaam mogelijk kan.

Circulair horeca-concept

Bij een circulair gebouw hoort een circulaire exploitatie. De plantenkas op het dak zorgt ervoor dat ingrediënten lokaal worden verbouwd. Bij elk gerecht dat wordt geserveerd staat de CO2-uitstoot, de vitaliteit en de lokaliteit vermeld. Het terugdringen van afval, energie en watergebruik staat centraal. Ook leveranciers worden bij het circulaire gedachtengoed betrokken: producten worden niet afgenomen, maar er wordt betaald voor gebruik: pay-per-use.

Bekijk een virtuele rondleiding door The Green House.

De bedoeling is om The Green House na vijftien jaar uit elkaar te halen en op een andere plek weer neer te zetten of de bouwmaterialen op andere plekken afzonderlijk een nieuwe functie te geven.

Lees meer over The Green House.

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top