afbeelding: Hynetwork Services

 

Om de afspraken van het Klimaatakkoord van Parijs (2015) te realiseren, heeft het kabinet de ‘Kabinetsvisie waterstof’ opgesteld. Hierin is de noodzaak voor een nationaal waterstofnetwerk uitgesproken. Daarnaast heeft het kabinet Gasunie in juni 2021 opgeroepen om een deel van het aardgasnetwerk om te bouwen naar een waterstofnetwerk. Gasuniedochter Hynetwork Services werkt voortvarend aan de ontwikkeling van een landelijk waterstofnetwerk dat de vijf grote Nederlandse industriële clusters met elkaar, met de toekomstige waterstofopslag in Noord-Nederland en met het buitenland verbindt. Gasunie en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat nodigen u graag uit voor een informatiesessie over de recente ontwikkelingen. 

 

Informatiesessie

De ontwikkeling van het nationale waterstofnetwerk vraagt om transport- en aansluitvoorwaarden die uniform, niet-discriminerend en op basis van open-access zijn. Met het oog op een toekomstige netbeheerdersrol voor Gasunie is het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voornemens bepaalde voorwaarden te stellen aan deze dienstverlening. In deze online sessie wordt u geïnformeerd over de opzet van de contracten, de bredere politieke ontwikkelingen en het consultatieproces. Na afloop van de informatiesessie zal de consultatieperiode voor de transport- en aansluitovereenkomsten van start gaan. Deze periode loopt tot medio mei.

 

De informatiesessie is in het Nederlands. Na afloop zal een opname, inclusief een Engelstalige versie, online beschikbaar zijn. Details over het programma en de aanmeldlink vindt u in deze uitnodiging. Wij zien uit naar uw aanmelding en uw deelname.

 

Tijden en aanmelden

Datum:                 22 april 2022

Tijd:                       11.00 tot 13.00 uur

Locatie:                Online webinar: Klik voor online aanmelden

Contact:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.          

 

Programma 11:00 – 13:00

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 

11:00 – 11:30    

Welkom en algemene update door Eddie Lycklama a Nijeholt (Gasunie, projectmanager waterstofnetwerk Nederland).

11:30 – 12:15    

Proces en inhoud van politieke kaders m.b.t. het nationale netwerk door Gijs Kreeft (Economische Zaken en Klimaat). Hier zal onder andere worden toegelicht hoe dit consultatieproces zich verhoudt tot de consultatie van het ministerie over de marktordening en ontwikkeling van nationale en Europese kaders.

12:15 – 13:00    

Transport en aansluitovereenkomsten door Anouk van den Berg (Gasunie, business developer waterstofnetwerk Nederland).

 

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top