Parksharing: stimuleren deeleconomie onder lokale bedrijven en organisaties

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat binnenkort starten met het online deelplatform Parksharing Alphen aan den Rijn. Met dit platform kunnen lokale bedrijven en organisaties ongebruikte bedrijfsmiddelen, faciliteiten, reststromen, diensten en personeel met elkaar gaan delen. Dit kan op het eigen bedrijventerrein, maar ook met andere bedrijven in de gemeente. Door Parksharing wil Alphen aan den Rijn lokale samenwerking, delen en circulair ondernemen bij bedrijven en organisaties op een praktische manier verder stimuleren. Op het platform is er zowel ruimte voor vraag als aanbod. Burgemeester Liesbeth Spies is blij met dit initiatief, juist in deze tijd. “Veel ondernemers beleven vanwege de coronacrisis zware tijden. Dit online deelplatform kan ze juist nu helpen om kosten te besparen of hun inkomsten te vergroten.”

Kijk hier hoe Parksharing werkt.

Het initiatief voor Parksharing komt van Groene Hart Werkt!, het regionale platform dat circulaire economische initiatieven in het Groene Hart aanjaagt. Ook gemeente Zuidplas, deelnemer van Groene Hart Werkt!, gaat Parksharing binnenkort lanceren. Andere gemeenten uit de regio overwegen dit en kunnen later aansluiten. Naast regionale samenwerking tussen gemeenten, staan ook lokale partners als Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA), Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) en Greenport Boskoop achter het initiatief. Parksharing Alphen aan den Rijn is een pilot die minimaal een jaar loopt. Tijdens de pilot dragen de initiatiefnemers de kosten voor het gebruik van het platform. Deelname voor bedrijven en organisaties is daarom gratis.

Meld u ook aan voor Parksharing!
Parksharing Alphen aan den Rijn gaat binnenkort live. De gemeente is al in gesprek met een aantal bedrijven dat zich als ambassadeur wil verbinden aan Parksharing. Deze bedrijven gaan als eerste hun ongebruikte bedrijfsmiddelen ‘aanbieden’ op dit nieuwe platform. Ook andere bedrijven en organisaties kunnen zich alvast opgeven zodat hun vraag of aanbod op het platform staat op het moment dat de website live gaat.

Heeft u als bedrijf ook interesse om mee te doen met Parksharing Alphen aan den Rijn of wilt u graag in gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Johan van Veen, accountmanager bedrijven bij Gemeente Alphen aan den Rijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top