Een inventarisatie van de afvalstromen op verschillende bedrijventerreinen in het Groene Hart leverde inzicht op in de circulaire potentie ervan. En die is groot! Maar waar zitten de interessante businesscases? En welke kansrijke verdienmodellen levert dit op? Op 19 april vond een startbijeenkomst met bedrijven plaats om circulaire kansen op bedrijventerreinen te identificeren.

De basis vormen de meldingen bij het LMA (Landelijk Meldpunt Afvalstoffen) van het afvoeren, transporteren en verwerken van afvalstoffen. Deze data zijn gebruikt om de afvalstromen op onderstaande bedrijventerreinen in kaart te brengen en te analyseren. De eerste inzichten uit de verkenning zijn dat er tussen de €100 en €200 miljoen in de regio aan circulaire potentie is. 12 bedrijventerreinen in het Groene Hart hebben een verdienpotentie van meer dan €1 miljoen per jaar. Door samen te werken, kunnen bedrijven voor reststromen hoogwaardige gebruiksmogelijkheden ontwikkelen. 

In samenwerking met Provincie Zuid-Holland en Omgevingsdienst Midden-Holland organiseerden wij op maandag 19 april, 16:00-18:00 uur een online sessie waarin de interesse bij bedrijven op deze terreinen werd gepeild om deel te nemen aan circulaire ketenprojecten. De meest kansrijke deelstromen werden gepresenteerd. De vraag was waarmee bedrijven al bezig zijn en hoe u aankijkt tegen de eerste resultaten van de verkenning.

De resultaten staan nu online. www.circulair.biz is live! 

Hier kun je: 

  • Zoeken naar waardevolle restromen in de CE grondstof zoekmachine Midden-Holland en inzicht krijgen in financiële waarde van deze CE grondstoffen.
  • Ontdekken welke CE grondstofstromen er beschikbaar komen op 18 bedrijventerreinen in Midden-Holland.
  • CE kansen vinden waarmee je een kansrijke businesscases kan ontwikkelen. Benieuwd hoe een kans binnen jouw organisatie geïmplementeerd kan worden? Schrijf je direct in op de kans.


De eerste resultaten staan online, op dit moment worden de vervolgstappen geïnventariseerd. Doe je mee? 

 

Vervolgstappen voor bedrijventerreinen
Om de geïdentificeerde mogelijkheden te benutten zijn we aan het oriënteren wat de behoefte is voor de volgende stappen. Geef hier aan welke behoefte jij nu hebt en hoe jij geholpen zou zijn om in jouw regio concreet met de CE grondstofstromen aan de slag te gaan.

 

Presentatie bijeenkomst

               • Download hier de presentatie van de sessie op 19 april

 

Voor vragen en suggesties

  • Neem contact op met Pascal van Dam: M  0615368276| Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Of maak (bij voorkeur) gebruik van: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSebcy3PEt_lC0guKw8AfvECWDaAT-1tYSLkwyize8w_nmW8-w/viewform

 

 

 

Bedrijventerreinen waar de afval- en reststromenscan is uitgevoerd:

Gemeente

Bedrijventerrein

Gemeente

Bedrijventerrein

Alphen aan den Rijn

Hoogewaard

Gouda

Goudse Poort

Rijnhaven

Gouwespoor

Schans I en II

Kromme Gouwe

Bodegraven - Reeuwijk

Broekvelden

Krimpenerwaard

De (nieuwe) Wetering

Groote Wetering I en II

Lekkerkerk-Oost

Rijnhoek

Bergstoep

Waddinxveen

Coenecoop I, II en III

Zuidplas

Gouwe Park

Distripark A12

Hooge Veenen

Noordkade

Moerkapelle

 

 © Copyright - Groene Hart Werkt

Back to Top